Local Records

Blog

Relansare Local Records

flyerLocalRec.jpg

Facebook event MNAC / Facebook event KRAN

LOCAL RECORDS, label digital romanesc de muzica electronica, se relanseaza sambata, 30 septembrie, cu o petrecere sustinuta si gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul seriei de evenimente „Seri lejere la MNAC”.

Intrarea este 16 lei si reprezinta accesul in expozitiile muzeului si la petrecerea de pe terasa. Muzeul poate fi vizitat pana la ora 22. After party la Kran.

Vom asculta artistii care urmeaza sa scoata urmatoarele doua EP-uri - Saluna (Andrei Tirca) si Droict (Alex Bratianu) -, urmand ca primul dintre ele sa se lanseze in ziua petrecerii. Mai jos gasiti single-ul, cu un videoclip regizat de Tudor Cristian Jurgiu. Seara va fi completata de Minus (artist Local si Listen2Me) si Jijian (DJ set).

In prezent, in Romania, sunt cateva label-uri electronice care scot pe vinil, destinate unei palete selecte si restranse de artisti. Existenta lor, la fel ca si in cazul celor cateva cluburi la nivel national, este conditionata de vanzare si profit. In aceste conditii, este greu sa contribui la dezvoltarea culturii, sa dai atentia cuvenita producatorilor mici si sa descoperi talente.

LOCAL RECORDS, organizatie non-profit, revine sa faca asta, prin promovarea muzicii, nu prin vanzarea ei, intr-un moment cand nu exista niciun alt label digital care sa sustina pe orcine merita sa o ia pe calea muzicii electronice. Incurajam producatorii sa ne trimita muzica lor (sub forma de arhiva urcata pe web) pe adresa music@localrec.ro.

Muzica LOCAL RECORDS este licentiata Creative Commons. Asta inseamna ca piesele pot fi descarcate de pe Localrec.ro, sharuite, semplate, remixate si folosite in proiecte de orice fel, evitand hatisul drepturilor de autor. Ca sa circule, ca sa se stie, ca sa contribuim la cultura. Ocolind aspectele comerciale si incercand sa o producem numai din fonduri proprii sau donatii, incercam sa evitam tentatia muzicii „populare” si sa pastram o anumita calitate.

Program

MNAC - 19: Jijian, 21: Minus, 22: Saluna, 24: Droict, 01: Jijian

KRAN - 02: Jijian, 04: Droict, 06: Saluna

Parteneri media: Radio Guerilla, VICE, Scena9, Art7                                        

Ioana M